"Am dorit să surprindem frumosul chiar în locuri în care majoritatea celorlalţi se blochează în urât." (Francisc Mraz Ferko)

vineri, 11 aprilie 2008

My first blog

Azi (o fi târziu, o fi devreme?...) am descoperit - şi cât de simplu pare acum – felul în care îţi poţi crea un blog. Unii o să zâmbească îngăduitor, alţii dispreţuitor, iar alţii o să înţeleagă că orice lucru, simplu sau mai complex, porneşte de undeva, din ceva în general simplu. Dar ce pentru unii e simplu, pentru alţii poate să însemne o necunoscută cu (prea) multe variabile, dacă nu îţi arată cineva de unde să începi.
Sunt sigur că sunt încă mulţi care nu doar că nu ştiu cum să creeze un blog, unde şi cine poate să îl găzduiască, ci chiar nu au utilizat acest mod de interacţionare între oameni. Mie mi se pare un (mare) pas înainte prin faptul că cel ce vorbeşte îşi face publică identitatea, spre deosebire de alte moduri de comunicare când, ascunşi în spatele unui nickname (poreclă adică... :-), suntem grozav de curajoşi şi îndrăzneţi.
Interlocutorii cărora vreau să mă adresez sunt utilizatori obişnuiţi, nespecialişti în IT (tehnologia informaţiei), dar care, fie din curiozitate, fie din necesitate, trebuie să intervină în „interiorul” calculatorului, sau al unor programe pe care le folosesc. Scopul meu este să transmit din experienţa mea (adunata în multe nopţi nedormite) către aceşti utilizatori care nu au curajul să întrebe „un greu” în ale IT-ului cum şi ce să facă să-şi rezolve o problemă. Voi încerca să explic simplu (dar nu simplist) lucrurile, ca oricine să le priceapă şi mai apoi să le aplice.
Şi totul în mod cât mai natural. Asta se pare că este una dintre marile probleme pe care le are societatea de azi: disimularea, lipsa de naturaleţe (de la Moromete ni se trage… ). Nimeni nu mai este el însuşi. Am uita să vorbim simplu, plăcut şi pe înţelesul tuturor. Şi ca să dau un exemplu, uitaţi exprimare: „din cauza trendului ascendent descrescător al vânzărilor, Motorola….” când mai normal era: „din cauza scăderii vânzărilor, Motorola renunţă la divizia de telefoane mobile…”
Sper, şi cu ajutorul vostru, sa iasă ceva util şi plăcut.
La drum deci….

Niciun comentariu: